Jednoduchý recept

Omáčka k vařenému jazyku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 54279
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 kávová lžička Citronová kůra
150 g Hroznové víno
3 polévková lžíce Marmeláda pomerančová
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
70 ml Olej slunečnicový
50 g Ořechy vlašské
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Rozinky bílé
1 špetka Sůl
7 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 246 kcal
Kilojoule 1 030kJ
7% Sacharidy 26 g
20% Tuky 15 g
22% Sodík 443 mg
6% Bílkoviny 4 g

Omáčka k vařenému jazyku postup přípravy receptu:

1

Oloupanou cibuli a česnek drobně nakrájíme. Cibuli dáme do kastrůlku na rozpálený olej a smažíme ji dohněda. Přidáme nakrájený česnek, promícháme a ihned zasypeme moukou. Zamícháme a tak připravíme hnědou jíšku, kterou zalijeme vývarem. Přidáme citronovou kůru, chvilku povaříme. Potom omáčku přelijeme přes cedník.

2

Scezenou omáčku dáme opět do kastrůlku, přidáme marmeládu, rozinky, nakrájené ořechy a hroznové víno. Podle vlastní chutě okořeníme solí, pepřem, pár minut povaříme a stáhneme ze sporáku.

Poznámka

Omáčku podáváme teplou, jako přílohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept