Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 54280

Ingredience

2 kávová lžička Cukr moučkový
185 ml Granule dashi
2 polévková lžíce Omáčka sojová - Tamari
0,5 kávová lžička Oříšky piniové
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
700 g Ředkev Takuan

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 93 kcal
Kilojoule 389kJ
6% Sacharidy 21 g
1% Tuky 1 g
14% Sodík 280 mg
3% Bílkoviny 2 g

Vařená ředkev postup přípravy receptu:

1

Ředkev očistíme a rozkrájíme na kostky o rozměru asi 3 x 3 cm.

2

Do hrnce nalijeme studenou vodu, vhodíme kostky ředkve a povaříme asi 5 minut, poté scedíme.

3

V kastrůlku smícháme dashi, Mirin, sójovou omáčku, špetku soli a cukr. Vaříme, dokud se cukr nerozpustí, poté vhodíme ředkev a vaříme ještě asi 15 minut. Neni třeba míchat, kostky v kastrolu jen otočíme.

4

Vařenou ředkev naservírujeme do misek, přelijeme omáčkou z dashi a posypeme nasekanými piniovými oříšky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept