Jednoduchý recept

Omáčka ze sušených švestek a povidel

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 54281
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

3 ml Citronová kůra
0,5 polévková lžíce Cukr krupice
100 g Ořechy burské pražené
1 špetka Pepř černý mletý
70 g Perník
300 g Povidla švestková
60 g Rozinky bílé
1 špetka Sůl
300 g Švestky sušené
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 404 kcal
Kilojoule 1 691kJ
23% Sacharidy 81 g
12% Tuky 9 g
6% Sodík 119 mg
13% Bílkoviny 7 g

Omáčka ze sušených švestek a povidel postup přípravy receptu:

1

Sušené vypeckované švestky dáme do hrníčku s vlažnou vodou a necháme je 30 minut namočené. Perník jemně nastrouháme a spolu s povidly dáme hrnce se švestkami. Přidáme citronovou kůru, za stálého míchání vše rozvaříme na omáčku. Potom scedíme, do scezené omáčky vložíme rozinky a nahrubo nakrájené burské ořechy. Podle chuti přidáme cukr, sůl a pepř. Chvilku povaříme a stáhneme ze sporáku.

Poznámka

Omáčka je vhodnou přílohou k hovězímu masu. Můžeme ji použit také na přelití ovocných knedlíku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept