Omáčka ze sušených švestek a povidel - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka ze sušených švestek a povidel
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54281 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
3 ml | Citronová kůra |
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
100 g | Ořechy burské pražené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
70 g | Perník |
300 g | Povidla švestková |
60 g | Rozinky bílé |
1 špetka | Sůl |
300 g | Švestky sušené |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 496,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Ořechy burské pražené, Sůl, Švestky sušené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Perník, Povidla švestková, Rozinky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka ze sušených švestek a povidel postup přípravy receptu:
1 | Sušené vypeckované švestky dáme do hrníčku s vlažnou vodou a necháme je 30 minut namočené. Perník jemně nastrouháme a spolu s povidly dáme hrnce se švestkami. Přidáme citronovou kůru, za stálého míchání vše rozvaříme na omáčku. Potom scedíme, do scezené omáčky vložíme rozinky a nahrubo nakrájené burské ořechy. Podle chuti přidáme cukr, sůl a pepř. Chvilku povaříme a stáhneme ze sporáku. |
Poznámka
Omáčka je vhodnou přílohou k hovězímu masu. Můžeme ji použit také na přelití ovocných knedlíku.