Jednoduchý recept

Polévka višňová s citronem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 54283
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 kávová lžička Citronová kůra
3 ml Citronová šťáva
70 g Cukr krupice
300 g Kompot višňový
60 g Mléko zahuštěné neslazené
0,5 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
1 špetka Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 57 kcal
Kilojoule 238kJ
4% Sacharidy 13 g
1% Tuky 0 g
1% Sodík 28 mg
1% Bílkoviny 1 g

Polévka višňová s citronem postup přípravy receptu:

1

Vodu vlijeme do hrnce a přivedeme k varu. Ve šťávě z kompotovaných višní rozkvedláme škrobový prášek a přilijeme do vřící vody. Přidáme jemně nastrouhanou citronovou kůru a stálým mícháním chvilku povaříme do hustější hmoty. Do hrnce přidáme vypeckované višně, zalijeme kondenzovaným mlékem a přivedeme k varu.

2

Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem a cukrem. Podle vlastní chutě citronovou šťávou a stáhneme ze sporáku.

Poznámka

Takto připravenou polévku podáváme jako teplý, ale také studený předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept