Polévka višňová s citronem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka višňová s citronem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54283 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 kávová lžička | Citronová kůra |
3 ml | Citronová šťáva |
70 g | Cukr krupice |
300 g | Kompot višňový |
60 g | Mléko zahuštěné neslazené |
0,5 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
1 špetka | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 1,5mg |
Draslík | 25,1mg |
Vláknina | 514,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Kompot višňový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko zahuštěné neslazené, Pepř černý mletý, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka višňová s citronem postup přípravy receptu:
1 | Vodu vlijeme do hrnce a přivedeme k varu. Ve šťávě z kompotovaných višní rozkvedláme škrobový prášek a přilijeme do vřící vody. Přidáme jemně nastrouhanou citronovou kůru a stálým mícháním chvilku povaříme do hustější hmoty. Do hrnce přidáme vypeckované višně, zalijeme kondenzovaným mlékem a přivedeme k varu. |
2 | Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem a cukrem. Podle vlastní chutě citronovou šťávou a stáhneme ze sporáku. |
Poznámka
Takto připravenou polévku podáváme jako teplý, ale také studený předkrm.