Recept

Jarní salát s kozím sýrem

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 54285

Ingredience

Zálivka
1 polévková lžíce Cukr moučkový
1 polévková lžíce Granule dashi
2 polévková lžíce Omáčka sojová - Tamari
1 polévková lžíce Pasta shiro miso
50 g Slunečnice - semena
200 g Sýr kozí
2 polévková lžíce Víno Saké
2 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
Salát
1 hrst Fazolové lusky zelené
170 ml Granule dashi
6 ks Houba shimeji
100 g Konnyaku
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Omáčka sojová - Tamari
1 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 217 kcal
Kilojoule 909kJ
3% Sacharidy 11 g
6% Tuky 4 g
35% Sodík 699 mg
19% Bílkoviny 11 g

Jarní salát s kozím sýrem postup přípravy receptu:

1

Kozí sýr zabalíme do utěrky, zatížíme mísou, tak aby se odstranila přebytečná tekutina. Necháme asi 1,5 h odležet.

2

Do menšího hrnce dáme asi na 3 minuty povařit konnyaku, který potom nakrájíme na nudličky. Mrkev očistíme a také nakrájíme na větší nudle.

3

Do hrnce nalijeme dashi, mirin, sójovou omáčku a povaříme. Poté vhodíme mrkev, konnyaku a fazolové lusky. Vaříme asi 3-4 minuty.

4

Zeleninu vyndáme naběračkou. Do hrnce nasypeme houby a povaříme ještě asi 2 minuty.

5

Z utěrky vyndáme sýr a rozmačkáme ho na kaši. Do hmoždíře dáme slunečnicová semínka a rozdrtíme, postupně přidáváme cukr, miso, sójovou omáčku a saké. Drcením a mícháním nám vznikne dresink do kterého vmícháme rozmačkaný sýr.

6

Do mísy s dresinkem přidáme směs z hub a mrkve a promícháme. Ihned můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept