Jarní salát s kozím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarní salát s kozím sýrem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 54285 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
Zálivka | |
---|---|
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Granule dashi |
2 polévková lžíce | Omáčka sojová - Tamari |
1 polévková lžíce | Pasta shiro miso |
50 g | Slunečnice - semena |
200 g | Sýr kozí |
2 polévková lžíce | Víno rýžové japonské - Mirin |
2 polévková lžíce | Víno Saké |
Salát | |
1 hrst | Fazolové lusky zelené |
170 ml | Granule dashi |
6 ks | Houba shimeji |
100 g | Konnyaku |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Omáčka sojová - Tamari |
1 polévková lžíce | Víno rýžové japonské - Mirin |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 26,3mg |
Draslík | 137,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 561,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Slunečnice - semena, Sýr kozí, Fazolové lusky zelené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sojová - Tamari, Pasta shiro miso, Víno rýžové japonské - Mirin, Houba shimeji, Mrkev kořen, Omáčka sojová - Tamari, Víno rýžové japonské - Mirin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Granule dashi, Víno Saké, Granule dashi, Konnyaku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jarní salát s kozím sýrem postup přípravy receptu:
1 | Kozí sýr zabalíme do utěrky, zatížíme mísou, tak aby se odstranila přebytečná tekutina. Necháme asi 1,5 h odležet. |
2 | Do menšího hrnce dáme asi na 3 minuty povařit konnyaku, který potom nakrájíme na nudličky. Mrkev očistíme a také nakrájíme na větší nudle. |
3 | Do hrnce nalijeme dashi, mirin, sójovou omáčku a povaříme. Poté vhodíme mrkev, konnyaku a fazolové lusky. Vaříme asi 3-4 minuty. |
4 | Zeleninu vyndáme naběračkou. Do hrnce nasypeme houby a povaříme ještě asi 2 minuty. |
5 | Z utěrky vyndáme sýr a rozmačkáme ho na kaši. Do hmoždíře dáme slunečnicová semínka a rozdrtíme, postupně přidáváme cukr, miso, sójovou omáčku a saké. Drcením a mícháním nám vznikne dresink do kterého vmícháme rozmačkaný sýr. |
6 | Do mísy s dresinkem přidáme směs z hub a mrkve a promícháme. Ihned můžeme podávat. |