Jablkový salát se sýrem a majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkový salát se sýrem a majonézou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 54286 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
200 g | Jablka |
20 g | Petržel - nať |
4 ml | Pomerančová šťáva |
1 špetka | Sůl |
150 g | Šunka parmská |
200 g | Sýr Gouda 45% |
Zálivka | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Chilli omáčka |
2 ml | Citronová šťáva |
100 g | Majonéza |
100 g | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 56,3mg |
Draslík | 108,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Pomerančová šťáva, Sůl, Sýr Gouda 45%, Chilli omáčka, Citronová šťáva, Majonéza mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Šunka parmská, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablkový salát se sýrem a majonézou postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve připravíme pikantní majonézu. Do misky dáme majonézu, smetanu, citronovou šťávu a podle chutě chilli omáčku. Vše dobře promícháme a v lednici necháme proležet. |
2 | Jablka oloupeme, nakrájíme na tenké pásky, které dáme do misky. Přidáme na stejné proužky nakrájený sýr a šunku. Pokapeme pomerančovou šťávou, posypeme nasekanou petrželovou natí, dochutíme solí a promícháme. Misku se salátem dáme do lednice dobře vychladit. Následovně salát porcujeme do salátových misek. Každou porci přelijeme ostrou majonézou a podáváme. |
Poznámka
Salát je vhodný v menším množství jako předkrm. Servírovaný ve větším množství, může být vhodným hlavním jídlem. Podáváme s opečenou vekou, anebo bagetou.