Jednoduchý recept

Jablkový salát se sýrem a majonézou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 54286
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

200 g Jablka
20 g Petržel - nať
4 ml Pomerančová šťáva
1 špetka Sůl
150 g Šunka parmská
200 g Sýr Gouda 45%
Zálivka
0,5 kávová lžička Chilli omáčka
2 ml Citronová šťáva
100 g Majonéza
100 g Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 315 kcal
Kilojoule 1 318kJ
2% Sacharidy 6 g
38% Tuky 28 g
23% Sodík 469 mg
18% Bílkoviny 10 g

Jablkový salát se sýrem a majonézou postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme pikantní majonézu. Do misky dáme majonézu, smetanu, citronovou šťávu a podle chutě chilli omáčku. Vše dobře promícháme a v lednici necháme proležet.

2

Jablka oloupeme, nakrájíme na tenké pásky, které dáme do misky. Přidáme na stejné proužky nakrájený sýr a šunku. Pokapeme pomerančovou šťávou, posypeme nasekanou petrželovou natí, dochutíme solí a promícháme. Misku se salátem dáme do lednice dobře vychladit. Následovně salát porcujeme do salátových misek. Každou porci přelijeme ostrou majonézou a podáváme.

Poznámka

Salát je vhodný v menším množství jako předkrm. Servírovaný ve větším množství, může být vhodným hlavním jídlem. Podáváme s opečenou vekou, anebo bagetou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept