Hrušky s pikantní náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrušky s pikantní náplní
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54288 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
3 g | Citronová kůra |
1 kg | Hrušky |
100 g | Křen |
0,5 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Ředkvička |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 191,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Hrušky, Křen, Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrušky s pikantní náplní postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve připravíme pikantní náplň. Křen oloupeme, jemně nastrouháme a dáme do misky. Přidáme omyté, také jemně nastrouhané ředkvičky. Podle vlastní chutě osolíme, opepříme, přidáme citronovou kůru a důkladně promícháme. |
2 | Větší, křehké hrušky omyjeme, osušíme. Odřízneme vršek a vydlabeme střed, který naplníme připravenou náplní. Přikryjeme zpátky vrškem a hrušky aranžujeme na misku. |
Poznámka
Jsou vhodným předkrmem, použijeme je také na ozdobení teplých, ale také studených masových mís.