Opilé kuře s dresinkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opilé kuře s dresinkem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 54290 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Chléb konzumní |
1,5 kg | Kuře |
3 dl | Pivo světlé 12% 4,5% obj. |
Bylinková směs | |
---|---|
1 polévková lžíce | Celer - nať |
1 ks | Chilli paprička |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Dresink | |
150 g | Hellmann's Majonéza originál |
1 kávová lžička | Hořčice |
6 ks | Kapary |
0,5 kávová lžička | Ocet vinný |
3 špetka | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 281,3mg |
Draslík | 787,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuře, Chilli paprička, Kmín drcený, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Sůl, Tymián čerstvý, Ocet vinný, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Pivo světlé 12% 4,5% obj., Celer - nať, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sůl mořská, Hellmann's Majonéza originál, Hořčice, Kapary, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opilé kuře s dresinkem postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme si snítky čerstvého tymiánu, šalvěje, petrželové a celerové natě a rozmarýnu. Z bylinek setřepeme vodu, otrháme lístky, drobně je pokrájíme a dáme do hmoždíře. Omyjeme malou chilli papričku, rozkrojíme ji, zbavíme semínek a posekáme nadrobno. Přidáme ji k bylinkám spolu s olivovým olejem, solí, pepřem a drceným kmínem. Směs poté v hmoždíři rozdrtíme. |
2 | Očištěné a omyté kuře osušíme. Ostrým nožem okolo prsou vyřízneme páteř, tak nám vznikne plát masa, který z vnitřní strany potřeme bylinkovou směsí. Kůži kuřete pouze osolíme mořskou solí. |
3 | Kuře ugrilujeme ve středně vyhřáté troubě na 180°C až 200°C. Během grilování maso obracíme a poléváme pivem. Hotové ugrilované maso se téměř rozpadá, má zlatohnědou kůrku a z masa by měla téct bílá šťáva. |
4 | Připravíme si dresink: v misce si vidličkou rozetřeme promyté a okapané kapary, přidáme k nim majonézu Hellmanns, pepř, drobně pokrájenou petrželku, hořčici a pár kapek vinného octu. Vše dobře promícháme, případně dochutíme solí. |
5 | Hotové kuře naporcujeme a podáváme s dresinkem a chlebem. |