Jablka se sýrovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablka se sýrovým krémem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 54291 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
3 ml | Citronová šťáva |
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 kg | Jablka |
2 ks | Kapie |
30 g | Křen |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
100 g | Salát hlávkový |
70 g | Šunka uzená |
100 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 154,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Křen, Paprika mletá sladká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Salát hlávkový, Šunka uzená, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablka se sýrovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve připravíme krém, který potom na chvilku vložíme do ledničky. V misce důkladně vyšleháme sýr žervé, jemně nastrouhaný křen, mletou papriku a cukr. |
2 | Omytá, oloupaná a jádřinců zbavená jablka nakrájíme na 1 cm silná kolečka. Ihned je pokapeme citronovou šťávou, aby nedostala hnědou barvu. Každé kolečko bohatě potřeme připraveným krémem, celé přikryjeme tenkým plátkem šunky a navrch položíme tenký pásek kapie. |
3 | Na dno dezertního talířku vložíme omyté a osušené listy hlávkového salátu. Na listy naaranžujeme připravená kolečka jablek a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako lehký předkrm s opečenou vekou.