Jednoduchý recept

Jablka se sýrovým krémem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 54291
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

3 ml Citronová šťáva
0,5 polévková lžíce Cukr krupice
1 kg Jablka
2 ks Kapie
30 g Křen
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
100 g Salát hlávkový
70 g Šunka uzená
100 g Žervé

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 124 kcal
Kilojoule 517kJ
5% Sacharidy 20 g
6% Tuky 5 g
0% Sodík 3 mg
5% Bílkoviny 3 g

Jablka se sýrovým krémem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme krém, který potom na chvilku vložíme do ledničky. V misce důkladně vyšleháme sýr žervé, jemně nastrouhaný křen, mletou papriku a cukr.

2

Omytá, oloupaná a jádřinců zbavená jablka nakrájíme na 1 cm silná kolečka. Ihned je pokapeme citronovou šťávou, aby nedostala hnědou barvu. Každé kolečko bohatě potřeme připraveným krémem, celé přikryjeme tenkým plátkem šunky a navrch položíme tenký pásek kapie.

3

Na dno dezertního talířku vložíme omyté a osušené listy hlávkového salátu. Na listy naaranžujeme připravená kolečka jablek a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako lehký předkrm s opečenou vekou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept