Opražený celer s mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opražený celer s mrkví
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 54292 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
250 g | Celer bulvový |
2 kávová lžička | Cukr moučkový |
0,5 kávová lžička | Koření Togarashi |
1 ks | Mrkev kořen |
2 kávová lžička | Ocet rýžový |
1 kávová lžička | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Omáčka sojová - Tamari |
2 polévková lžíce | Víno rýžové japonské - Mirin |
2 polévková lžíce | Víno Saké |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 108,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 187,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cukr moučkový, Olej slunečnicový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření Togarashi, Mrkev kořen, Ocet rýžový , Olej olivový, Omáčka sojová - Tamari, Víno rýžové japonské - Mirin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Víno Saké nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Opražený celer s mrkví postup přípravy receptu:
1 | Celer zbavíme nečistot, omyjeme a oloupeme. Nasekáme ho na tenké nudličky. Do misky dáme 0,5 litru vody a 2 lžičky octa, zamícháme a |
2 | vložíme nasekané nudličky celeru. Necháme asi 20 minut odstát a poté scedíme. |
3 | Mrkev omyjeme a také nakrájíme na nudličky. |
4 | Ve větším rendlíku rozpálíme olej a vhodíme mrkev a celer. Smažíme asi 10 minut, dokud zelenina nebude měkká. |
5 | Do rendlíku přilijeme mirin, saké, cukr, lžíci vody a povaříme asi 5 minut. Poté přidáme sójovou omáčku a necháme další 3 minuty povařit. Zeleninovou směs podáváme v miskách. Navrch posypeme kořením togarashi. |