Jednoduchý recept

Banánová rajčata

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 54293
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

4 ks Banány
1 kávová lžička Chilli koření mleté
6 ml Citronová šťáva
60 g Cukr třtinový
1 dl Koňak vaječný
80 g Ořechy vlašské
1,5 kg Rajčata
1 ks Salát hlávkový
300 g Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 303 kcal
Kilojoule 1 268kJ
10% Sacharidy 36 g
22% Tuky 16 g
3% Sodík 58 mg
9% Bílkoviny 5 g

Banánová rajčata postup přípravy receptu:

1

Z omytých a osušených rajčat seřízneme vršek. Pomocí lžíce z rajčat vydlabeme střed, který jemně posypeme solí a chilli kořením. Banány oloupeme, nakrájíme na kousky, dáme je do misky. Pokapeme 2 ml citronové šťávy, vaječným koňakem, přisypeme nakrájené ořechy a vše dobře promícháme. Misku se surovinami vložíme na 15 minut do ledničky.

2

Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, kterou naplníme do půlky rajčata. Na šlehačku bohatě dáme vychlazenou banánovou směs a opět šlehačku. Přiklopíme odříznutým vrškem.

3

Na jednotlivé talířky položíme list hlávkového salátu, do středu položíme naplněné rajče. Každou porci, okraje salátového listu pokapeme zbylou citronovou šťávou, posypeme třtinovým cukrem a podáváme.

Poznámka

Podáváme jako studený předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept