Banánová rajčata - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Banánová rajčata
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54293 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
4 ks | Banány |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
6 ml | Citronová šťáva |
60 g | Cukr třtinový |
1 dl | Koňak vaječný |
80 g | Ořechy vlašské |
1,5 kg | Rajčata |
1 ks | Salát hlávkový |
300 g | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 33,0mg |
Draslík | 687,8mg |
Vláknina | 59g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Chilli koření mleté, Citronová šťáva, Cukr třtinový, Ořechy vlašské, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak vaječný, Salát hlávkový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Banánová rajčata postup přípravy receptu:
1 | Z omytých a osušených rajčat seřízneme vršek. Pomocí lžíce z rajčat vydlabeme střed, který jemně posypeme solí a chilli kořením. Banány oloupeme, nakrájíme na kousky, dáme je do misky. Pokapeme 2 ml citronové šťávy, vaječným koňakem, přisypeme nakrájené ořechy a vše dobře promícháme. Misku se surovinami vložíme na 15 minut do ledničky. |
2 | Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, kterou naplníme do půlky rajčata. Na šlehačku bohatě dáme vychlazenou banánovou směs a opět šlehačku. Přiklopíme odříznutým vrškem. |
3 | Na jednotlivé talířky položíme list hlávkového salátu, do středu položíme naplněné rajče. Každou porci, okraje salátového listu pokapeme zbylou citronovou šťávou, posypeme třtinovým cukrem a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako studený předkrm.