Brokolice se žloutkovým dipem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brokolice se žloutkovým dipem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 54294 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 ks | Brokolice |
Dip | |
---|---|
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Granule dashi |
50 ml | Ocet rýžový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 polévková lžíce | Víno rýžové japonské - Mirin |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 277,7mg |
Draslík | 419,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 111,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Ocet rýžový , Víno rýžové japonské - Mirin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Granule dashi nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Brokolice se žloutkovým dipem postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce dáme vařit vodu do které vsypeme půl lžičky soli. Brokolici očistíme, rozdělíme na růžičky a vložíme do vroucí vody. Vaříme asi 10 minut, dokud není měkká, poté ji přemístíme do studené vody a scedíme. |
2 | Do menšího kastrolu dáme žloutky, ocet, mirin, cukr, dashi a za stáleho míchání povaříme cca 4 minuty. Omáčku odstavíme, necháme zchladnout. |
3 | Brokolici rozdělíme na talíře a přelijeme žloutkovým dipem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.