Švestky v anglické slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestky v anglické slanině
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 54295 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
30 g | Máslo čerstvé |
300 g | Ořechy vlašské |
500 g | Švestky sušené |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 5,2mg |
Draslík | 259,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 14,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,2mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Ořechy vlašské, Švestky sušené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švestky v anglické slanině postup přípravy receptu:
1 | Sušené švestky namočíme na 30 minut do vlažné vody. Potom je scedíme, necháme okapat. Po délce švestky rozřízneme napůl, vybereme pecku a vložíme ořechové jádro. Anglickou slaninu nakrájíme na tenké plátky. Každou švestku naplněnou ořechem zabalíme do plátku anglické slaniny a spojíme párátkem. |
2 | Obalené švestky naskládáme na pánev s rozehřátým máslem a opékáme za všech stran. Slanina má být křupavě opečená. Potom je skládáme na talíře a podáváme. |
Poznámka
Podáváme teplé, ale chutné jsou také studené.
Rychlá klasika