Recept

Marinovaný hovězího pupek s feta sýrem a salsou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 54296
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kg Hovězí pupek
Marináda
0,5 polévková lžíce Divoké koření celé
3 polévková lžíce Husí sádlo
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
2 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Tymián čerstvý
Salsa
1 polévková lžíce Balsamico ocet
2 polévková lžíce Bazalka
2 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
4 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl mořská
Na ozdobení
1 kávová lžička Olej chilli
100 g Sýr Feta

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 601 kcal
Kilojoule 2 515kJ
3% Sacharidy 11 g
69% Tuky 52 g
30% Sodík 597 mg
46% Bílkoviny 26 g

Marinovaný hovězího pupek s feta sýrem a salsou postup přípravy receptu:

1

Omyjeme snítku rozmarýnu, tymiánu, šalvěje a petržele, z bylinek otrháme jen lístky. Velmi drobně je pokrájíme, v misce smícháme s čerstvě pomletým divokým kořením, pepřem, solí a husím sádlem. Špalíček vyzrálého hovězího pupku zbavíme blan, omyjeme, osušíme a celý potřeme připravenou bylinkovou směsí. Maso vložíme do misky, zakryjeme a necháme marinovat v chladničce do druhého dne.

2

Připravíme salsu ze zralých rajčat: 3 - 4 velká rajčata omyjeme, spaříme, oloupeme a zbavíme semínek. Pokrájíme je na malé kostičky, které vložíme do mísy. Omyjeme čerstvý koriandr s bazalkou, lístky posekáme nadrobno a přidáme k rajčatům. Chilli papričku opláchneme, rozkrojíme, zbavíme semínek a krájíme na velmi tenké nudličky, které doložíme k bylinkám s drobně pokrájeným česnekem.

3

Salsu dochutíme solí, Balsamico octem a olivovým olejem. Znovu směs promícháme.

4

Gril rozpálíme na 300°C, marinované maso ještě pokapeme olivovým olejem a grilujeme z obou stran po 3 - 4 minutách. Grilované maso zabalíme na 5 minut do alobalu, poté ho rozbalíme a rozkrájíme na plátky silné asi 1 cm, které poklademe na větší mísu. Maso posypeme rozdrobeným sýrem Feta, pokapeme chilli olejem, přidáme salsu a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept