Marinovaný hovězího pupek s feta sýrem a salsou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaný hovězího pupek s feta sýrem a salsou
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 54296 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Hovězí pupek |
Marináda | |
---|---|
0,5 polévková lžíce | Divoké koření celé |
3 polévková lžíce | Husí sádlo |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
2 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Salsa | |
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
2 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
4 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
Na ozdobení | |
1 kávová lžička | Olej chilli |
100 g | Sýr Feta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 118,8mg |
Draslík | 209,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Husí sádlo, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Balsamico ocet, Bazalka, Česnek, Chilli paprička, Koriandr čerstvý, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí pupek, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Olej olivový extra panenský, Sůl mořská, Olej chilli, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Divoké koření celé nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaný hovězího pupek s feta sýrem a salsou postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme snítku rozmarýnu, tymiánu, šalvěje a petržele, z bylinek otrháme jen lístky. Velmi drobně je pokrájíme, v misce smícháme s čerstvě pomletým divokým kořením, pepřem, solí a husím sádlem. Špalíček vyzrálého hovězího pupku zbavíme blan, omyjeme, osušíme a celý potřeme připravenou bylinkovou směsí. Maso vložíme do misky, zakryjeme a necháme marinovat v chladničce do druhého dne. |
2 | Připravíme salsu ze zralých rajčat: 3 - 4 velká rajčata omyjeme, spaříme, oloupeme a zbavíme semínek. Pokrájíme je na malé kostičky, které vložíme do mísy. Omyjeme čerstvý koriandr s bazalkou, lístky posekáme nadrobno a přidáme k rajčatům. Chilli papričku opláchneme, rozkrojíme, zbavíme semínek a krájíme na velmi tenké nudličky, které doložíme k bylinkám s drobně pokrájeným česnekem. |
3 | Salsu dochutíme solí, Balsamico octem a olivovým olejem. Znovu směs promícháme. |
4 | Gril rozpálíme na 300°C, marinované maso ještě pokapeme olivovým olejem a grilujeme z obou stran po 3 - 4 minutách. Grilované maso zabalíme na 5 minut do alobalu, poté ho rozbalíme a rozkrájíme na plátky silné asi 1 cm, které poklademe na větší mísu. Maso posypeme rozdrobeným sýrem Feta, pokapeme chilli olejem, přidáme salsu a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.