Jednoduchý recept

Salát z jarních cibulek

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 54299

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1,5 kg Cibulka jarní
6 ml Citronová šťáva
4 dl Mléko plnotučné
2 g Muškátový oříšek
60 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
20 g Solamyl
70 g Sýr smetanový tavený 45%
1 kávová lžička Sůl
1 dl Voda pitná
5 dl Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 403 kcal
Kilojoule 1 685kJ
11% Sacharidy 38 g
32% Tuky 24 g
35% Sodík 693 mg
31% Bílkoviny 17 g

Salát z jarních cibulek postup přípravy receptu:

1

Zelenou část jarních cibulek opereme pod studenou tekoucí vodou. Osušíme a nakrájíme na 2 cm velká kolečka. V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme nakrájené cibulky, posypeme 0,5 lžičkou soli, 2 špetkami pepře a za stálého míchání chvilku dusíme. Následovně zalijeme vodou, vložíme drobně nasekanou chilli papričku, ztlumíme oheň, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Měkké cibulky ochutnáme, popř. ještě opět dochutíme zbylou solí a pepřem. Zakapeme citronovou šťávou a stáhneme ze sporáku. Necháme mírně vychladnout.

2

Připravíme omáčku. V kastrůlku přivedeme vývar k varu. Vložíme do vývaru sýr a metlou dobře mícháme, aby se sýr roztavil. Ve studeném mléce rozkvedláme Solamyl a za stálého míchání přiléváme do sýrové hmoty. Přidáme jemně nastrouhaný muškátový oříšek, za stálého míchání vaříme do zahoustnutí omáčky a stáhneme z ohně.

3

Podáváme tak, že na jednotlivé talíře vložíme připravený cibulkový salát, který přelijeme horkou omáčkou.

Poznámka

Takto připravený salát podáváme jako teplou přílohu, např. ke karbanátkům. Vhodný je také ke kuřecímu pečenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept