Bitky po kozácku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bitky po kozácku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 543 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Cibule |
187,5 g | Hovězí maso přední |
75 ml | Mléko polotučné |
150 ml | Olej rostlinný |
2 g | Pepř černý mletý |
20 g | Sůl |
187,5 g | Telecí plec |
60 g | Vejce slepičí |
375 g | Vepřová plec |
150 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 80,5mg |
Draslík | 261,9mg |
Vláknina | 616,0mg |
Vitamín A | 31,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso přední, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Telecí plec, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bitky po kozácku postup přípravy receptu:
1 | Hovězí, vepřové a telecí maso opláchneme a jemně umeleme s cibulí a s žemlí namočenou v mléce. Směs mírně osolíme, přidáme mletý pepř, vejce, dobře promícháme a rozdělíme na 20 stejných dílů. |
2 | Z jednotlivých dílů tvarujeme kulaté, ploché placičky (bitky) a v části horkého oleji je po obou stranách opečeme dozlatova. |
3 | Při podávání bitky na povrchu zdobíme kolečky cibule, osmažené ve zbylém tuku do zlatavé barvy. |