Králičí polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králičí polévka
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 5430 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kg | Králičí maso |
1 polévková lžíce | Pažitka |
60 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
1500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
21% Kalorie 411 kcal
Kilojoule 1 719kJ
4% Sacharidy 16 g
19% Tuky 14 g
16% Sodík 314 mg
92% Bílkoviny 52 g
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 142,5mg |
Draslík | 893,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 146,8mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Králičí maso, Pažitka, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Králičí polévka postup přípravy receptu:
1 | Očištěného a omytého králíka rozporcujeme a dáme do osolené vody, přidáme cibuli, česnek, bobkové listy a uvaříme do měkka. |
2 | Vývar přecedíme, měkké maso vykostíme, drobně nakrájíme a vložíme zpět do polévky. Nakonec přidáme rýži a dovaříme. |
3 | Hotovou polévku ochutíme drobně nakrájenou pažitkou. |