Grilované papriky s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované papriky s bylinkami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 54300 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
2 polévková lžíce | Máta |
1 polévková lžíce | Olej chilli |
6 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
4 ks | Paprika červená |
4 ks | Paprika žlutá |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
4 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 8,2mg |
Draslík | 317,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 218,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Máta, Paprika červená, Paprika žlutá, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej chilli, Olej olivový extra panenský, Pepř 4 barev, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované papriky s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Omyté červené a žluté masité papriky osušíme a celé potřeme extra olivovým panenským olejem smíchaným s chilli olejem. Papriky grilujeme při 200°C z každé strany do doby, až se na nich utvoří tmavě hnědé puchýře. Během grilování je obracíme a potíráme olejem. |
2 | Ugrilované papriky vložíme do mikrotenového sáčku na 5 minut. Poté je sloupneme, rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájené na proužky dáme do mísy. |
3 | Přimícháme k nim omyté a osušené lístky z máty a bazalky, posypeme je čerstvě pomletým pepřem 4 barev, mořskou solí, pokapeme je extra olivovým olejem (1 lžíce), přidáme na hoblinky nastrouhaný parmezán a podáváme. |