Jednoduchý recept

Brukvový salát s uzenou šunkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 54301
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

300 g Brukev řepka
50 g Cibulka jarní
2 ks Petržel kořen
200 g Šunka uzená
Zálivka
2 kávová lžička Hořčice
20 ml Ocet kvasný lihový
50 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 299 kcal
Kilojoule 1 252kJ
3% Sacharidy 11 g
32% Tuky 24 g
8% Sodík 156 mg
22% Bílkoviny 12 g

Brukvový salát s uzenou šunkou postup přípravy receptu:

1

Petržel spolu s brukví oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Zelené natě jarní cibulky opláchneme pod studenou vodou, osušíme, nakrájíme na kolečka, která přidáme do misky. Nakrájíme uzenou šunku na tenké pásky, které také dáme do misky.

2

Do vhodné nádoby vlijeme ocet, přidáme sůl, pepř, hořčici a důkladně promícháme. Pomalu za stálého šlehání přiléváme olej a vyšleháme bílou zálivku.

3

Připravenou zálivkou zalijeme salát. Všechny suroviny se zálivkou dobře promícháme. Hotový salát rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře a podáváme.

Poznámka

Tento salát podáváme jako hlavní jídlo s čerstvým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept