Špenátový salát ze Španělska - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátový salát ze Španělska
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 54304 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibule |
20 g | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata |
300 g | Špenát listový čerstvý |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 526,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Kopr čerstvý, Ocet vinný, Rajčata, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátový salát ze Španělska postup přípravy receptu:
1 | Omytá rajčata nakrájíme na kolečka. Oloupanou cibuli drobně nasekáme, česnek prolisujeme do vhodné nádoby. Přidáme olej, ocet, sůl, pepř a nasekanou chilli papričku. Všechny suroviny dobře prošleháme a připravíme zálivku, kterou přelijeme rajčata. Špenátové listy důkladně propereme, osušíme a těsně před podáváním nakrájíme na tenké pásky, které přimícháme do salátu. |
2 | Hotový salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře, povrch posypeme nasekaným koprem a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako studenou přílohu, anebo hlavní jídlo s opečenou vekou.