Jednoduchý recept

Chřest s miso zálivkou

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 54305
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

250 g Chřest zelený
Zálivka
1 kávová lžička Cukr krupice
50 g Oříšky piniové
2 polévková lžíce Sójová pasta Miso
2 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 133 kcal
Kilojoule 557kJ
3% Sacharidy 11 g
12% Tuky 9 g
21% Sodík 415 mg
8% Bílkoviny 4 g

Chřest s miso zálivkou postup přípravy receptu:

1

Chřest očistíme a propláchneme. Do hrnce nalijeme osolenou vodu a počkáme, až se začne vařit. Potom přihodíme chřest a necháme asi 2 minutky povařit. Poté ho ihned vhodíme do ledové vody a scedíme.

2

Na menší pánvičce nasucho opražíme nasekané piniové oříšky. Restujeme asi 7 minut, dokud nezačnou vonět. Potom je přesypeme do hmoždíře a rozdrtíme. Do hmoždíře dále přisypeme cukr, mirin, bílé miso a smícháme, aby vznikla hustší hmota.

3

Chřest a dresink z misa dáme do hlubší mísy a promícháme. Servírujeme na talířcích.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept