Dýně s hruškovým přelivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dýně s hruškovým přelivem
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 13 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 54307 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
Zálivka | |
---|---|
1 kávová lžička | Cukr krupice |
400 g | Dýně |
40 g | Hruška asijská nashi |
2 polévková lžíce | Omáčka sojová - Tamari |
2 kávová lžička | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Víno rýžové japonské - Mirin |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 232,1mg |
Vláknina | 989,3mg |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Dýně, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sojová - Tamari, Petržel - nať, Víno rýžové japonské - Mirin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hruška asijská nashi nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Dýně s hruškovým přelivem postup přípravy receptu:
1 | Nakládané hrušky oloupeme, pokud ještě mají slupku. Dužinu v mixéru zpracujeme, tak nám vznikne hrušková kaše. Směs přendáme do misky a přidáme sójovou omáčku, mirin a cukr. Vše dobře promícháme. |
2 | Dýni nakrájíme asi na 3 cm široké kostky. |
3 | Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu a vhodíme kousky dýně. Vaříme asi 13 minut, dokud nezměkne. Poté scedíme a dáme vychladnout. |
4 | Na talíř naaranžujeme dýni a polijeme omáčkou z hrušky. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou. |