Recept

Dýně s hruškovým přelivem

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 13 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 54307
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

Zálivka
1 kávová lžička Cukr krupice
400 g Dýně
40 g Hruška asijská nashi
2 polévková lžíce Omáčka sojová - Tamari
2 kávová lžička Petržel - nať
1 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 31 kcal
Kilojoule 128kJ
2% Sacharidy 7 g
0% Tuky 0 g
12% Sodík 231 mg
2% Bílkoviny 1 g

Dýně s hruškovým přelivem postup přípravy receptu:

1

Nakládané hrušky oloupeme, pokud ještě mají slupku. Dužinu v mixéru zpracujeme, tak nám vznikne hrušková kaše. Směs přendáme do misky a přidáme sójovou omáčku, mirin a cukr. Vše dobře promícháme.

2

Dýni nakrájíme asi na 3 cm široké kostky.

3

Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu a vhodíme kousky dýně. Vaříme asi 13 minut, dokud nezměkne. Poté scedíme a dáme vychladnout.

4

Na talíř naaranžujeme dýni a polijeme omáčkou z hrušky. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept