Jednoduchý recept

Houby v sójové omáčce

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 54308
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr moučkový
375 ml Granule dashi
12 ks Houby Nameko (šupinovka)
3 kávová lžička Omáčka sojová - Tamari
2 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
2 polévková lžíce Víno Saké

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 32 kcal
Kilojoule 132kJ
2% Sacharidy 6 g
0% Tuky 0 g
13% Sodík 260 mg
1% Bílkoviny 1 g

Houby v sójové omáčce postup přípravy receptu:

1

Houby namočíme do horké vody asi na 25 minut, poté scedíme. Používáme jen hlavičky hub.

2

V kastrůlku smícháme dashi, mirin, sójovou omáčku, saké, cukr a vaříme. Přidáme houby, snížíme teplotu a vaříme asi 50 minut do té doby, než se tekutina skoro celá odpaří.

3

Takto uvařené houby naservírujeme do misek a podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept