Jednoduchý recept

Gurmánský zeleninový salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 54310

Ingredience

1 ks Mrkev kořen
30 g Máslo čerstvé
200 g Rajčata
4 ks Rohlíky bílé
150 g Salám Vysočina
100 g Salát hlávkový
0,5 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek
200 g Ředkvička
Zálivka
30 g Cibulka jarní
30 g Křen
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 687 kcal
Kilojoule 2 874kJ
6% Sacharidy 23 g
31% Tuky 24 g
6% Sodík 115 mg
17% Bílkoviny 9 g

Gurmánský zeleninový salát postup přípravy receptu:

1

Rohlíky nakrájíme na malé kostky a v pánvi na rozpáleném másle opečeme dokřupava. Potom necháme vychladnout.

2

Hlávkový salát opláchneme pod studenou tekoucí vodou. Osušíme, nakrájíme na proužky a dáme do vhodné misky. Omytá a osušená rajčata nakrájíme na plátky, omyté ředkvičky na kolečka. Přidáme na plátky nakrájený salám, očištěnou a na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev. Zeleninu posypeme solí, oloupaným a na tenká kolečka nakrájeným česnekem a promícháme.

3

Smetanu smícháme s pepřem, jemně nastrouhaným křenem a drobně nakrájenou zelenou částí jarní cibulky. Připravenou zálivkou přelijeme salát v misce a ještě jednou promícháme.

4

Hotový salát rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře, povrch každé porce posypeme křupavými rohlíky a podáváme.

Poznámka

Tento salát podáváme jako studený předkrm. Vhodný je také jako hlavní jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept

Tip z našeho eshopu VseNaVareni.cz