Jednoduchý recept

Gurmánský zeleninový salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 54310
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 stroužek Česnek
30 g Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
200 g Rajčata
200 g Ředkvička
4 ks Rohlíky bílé
150 g Salám Vysočina
100 g Salát hlávkový
0,5 kávová lžička Sůl
Zálivka
30 g Cibulka jarní
30 g Křen
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 687 kcal
Kilojoule 2 874kJ
6% Sacharidy 23 g
31% Tuky 24 g
6% Sodík 115 mg
17% Bílkoviny 9 g

Gurmánský zeleninový salát postup přípravy receptu:

1

Rohlíky nakrájíme na malé kostky a v pánvi na rozpáleném másle opečeme dokřupava. Potom necháme vychladnout.

2

Hlávkový salát opláchneme pod studenou tekoucí vodou. Osušíme, nakrájíme na proužky a dáme do vhodné misky. Omytá a osušená rajčata nakrájíme na plátky, omyté ředkvičky na kolečka. Přidáme na plátky nakrájený salám, očištěnou a na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev. Zeleninu posypeme solí, oloupaným a na tenká kolečka nakrájeným česnekem a promícháme.

3

Smetanu smícháme s pepřem, jemně nastrouhaným křenem a drobně nakrájenou zelenou částí jarní cibulky. Připravenou zálivkou přelijeme salát v misce a ještě jednou promícháme.

4

Hotový salát rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře, povrch každé porce posypeme křupavými rohlíky a podáváme.

Poznámka

Tento salát podáváme jako studený předkrm. Vhodný je také jako hlavní jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
WeNdY96
Gurmánský zeleninový salát
Musíme vyzkoušet love

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept