Gurmánský zeleninový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gurmánský zeleninový salát
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54310 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
30 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
200 g | Rajčata |
200 g | Ředkvička |
4 ks | Rohlíky bílé |
150 g | Salám Vysočina |
100 g | Salát hlávkový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Zálivka | |
---|---|
30 g | Cibulka jarní |
30 g | Křen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 27,5mg |
Draslík | 259,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 590,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Rajčata, Ředkvička, Sůl, Cibulka jarní, Křen, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Rohlíky bílé, Salám Vysočina, Salát hlávkový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gurmánský zeleninový salát postup přípravy receptu:
1 | Rohlíky nakrájíme na malé kostky a v pánvi na rozpáleném másle opečeme dokřupava. Potom necháme vychladnout. |
2 | Hlávkový salát opláchneme pod studenou tekoucí vodou. Osušíme, nakrájíme na proužky a dáme do vhodné misky. Omytá a osušená rajčata nakrájíme na plátky, omyté ředkvičky na kolečka. Přidáme na plátky nakrájený salám, očištěnou a na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev. Zeleninu posypeme solí, oloupaným a na tenká kolečka nakrájeným česnekem a promícháme. |
3 | Smetanu smícháme s pepřem, jemně nastrouhaným křenem a drobně nakrájenou zelenou částí jarní cibulky. Připravenou zálivkou přelijeme salát v misce a ještě jednou promícháme. |
4 | Hotový salát rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře, povrch každé porce posypeme křupavými rohlíky a podáváme. |
Poznámka
Tento salát podáváme jako studený předkrm. Vhodný je také jako hlavní jídlo.
Musíme vyzkoušet