Jednoduchý recept

Kodaňský zeleninový salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 54311
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

1 ks Okurka salátová
2 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
200 g Šunka parmská
1 l Voda pitná
Zálivka
2 kávová lžička Hořčice plnotučná
100 g Křenová pasta - Krenex
10 g Pažitka
10 g Petržel - nať
400 g Tvaroh měkký

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 200 kcal
Kilojoule 836kJ
5% Sacharidy 18 g
7% Tuky 5 g
13% Sodík 265 mg
38% Bílkoviny 21 g

Kodaňský zeleninový salát postup přípravy receptu:

1

Rajčata spaříme horkou vodou, sloupneme je, nakrájíme na čtvrtky a vložíme do vhodné misky. Salátovou okurku a papriky omyjeme, rozkrojíme, vyjmeme jádřince. Okurky nakrájíme na malé kostky a papriky na tenké proužky, obě zeleniny přidáme do misky. Nakonec přimícháme na tenké plátky nakrájenou šunku, dochutíme solí, pepřem a promícháme.

2

Tvaroh dáme do jiné misky, přidáme křenex, hořčici a rozmixujeme na hladkou hmotu. Přidáme do ní drobně nasekanou petrželovou nať, nasekanou pažitku a dobře vařečkou promícháme.

3

Salát přelijeme připravenou zálivkou a promícháme. Vychlazený potom rozdělíme na jednotlivé porce a podáváme.

Poznámka

Salát podáváme jako studený předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept