Kodaňský zeleninový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kodaňský zeleninový salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54311 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Okurka salátová |
2 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Šunka parmská |
1 l | Voda pitná |
Zálivka | |
---|---|
2 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
100 g | Křenová pasta - Krenex |
10 g | Pažitka |
10 g | Petržel - nať |
400 g | Tvaroh měkký |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 451,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurka salátová, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Voda pitná, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Šunka parmská, Hořčice plnotučná, Křenová pasta - Krenex, Petržel - nať, Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kodaňský zeleninový salát postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme horkou vodou, sloupneme je, nakrájíme na čtvrtky a vložíme do vhodné misky. Salátovou okurku a papriky omyjeme, rozkrojíme, vyjmeme jádřince. Okurky nakrájíme na malé kostky a papriky na tenké proužky, obě zeleniny přidáme do misky. Nakonec přimícháme na tenké plátky nakrájenou šunku, dochutíme solí, pepřem a promícháme. |
2 | Tvaroh dáme do jiné misky, přidáme křenex, hořčici a rozmixujeme na hladkou hmotu. Přidáme do ní drobně nasekanou petrželovou nať, nasekanou pažitku a dobře vařečkou promícháme. |
3 | Salát přelijeme připravenou zálivkou a promícháme. Vychlazený potom rozdělíme na jednotlivé porce a podáváme. |
Poznámka
Salát podáváme jako studený předkrm.