Casarecce se sardelemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Casarecce se sardelemi
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | wallisova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 54312 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
250 g | Boby zahradní |
1 ks | Cibule červená |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej olivový |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Sardellen filets |
10 g | Sůl |
400 g | Těstoviny Casarecce |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 167,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Boby zahradní, Cibule červená, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Casarecce mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sardellen filets nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Casarecce se sardelemi postup přípravy receptu:
1 | Přebrané boby pečlivě propláchneme pod tekoucí vodou v sítu. |
2 | Přivedeme k varu osolenou vodu v hrnci a vhodíme omyté boby, které necháme blanšírovat asi 3 minuty. |
3 | Připravíme si citrónovou šťávu, slijeme boby přes síto a necháme vykapat. V misce si zatím smícháme sůl, pepř, olivový olej a šťávu z citrónu, lehce vyšleháme vidličkou a přelijeme směsí boby ve větší misce. Dáme stranou odležet na půl hodiny. |
4 | V menším kastrolu začneme rozehřívat máslo. Mezitím si oloupeme cibuli, nakrájíme na tenké kroužky a vhodíme na horké máslo. Necháme zesklovatět, mírně osolíme a opepříme. Poté přidáme 80 ml vody a necháme dusit pod pokličkou asi 5 minut. Opláchneme petrželovou nať, důkladně vytřepeme, odtrháme lístky od stonků a jemně nasekáme. |
5 | Ve velkém hrnci přivedeme k varu alespoň 4 litry osolené vody, vhodíme casarecce a vaříme na skus dle návodu na obalu. |
6 | Během vaření těstovin si omyjeme sardele, osušíme, osolíme a obalíme v mouce. Rozpálíme olej a krátce opečeme ryby po obou stranách. |
7 | Uvařené casarecce slijeme přes síto, necháme krátce okapat, vrátíme do hrnce, přidáme bobovou směs, nasekanou petrželovou nať a dušenou cibuli. Směs dáme na předehřáté talíře, rozložíme navrch pečené sardele a podáváme. |