Recept

Pstruh na mlynářský způsob

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 54313
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Máslo čerstvé
160 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 dl Olej slunečnicový
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
450 g Pstruh
2 kávová lžička Sůl
3 dl Víno bílé
20 g Petržel - nať

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 860 kcal
Kilojoule 3 598kJ
12% Sacharidy 43 g
68% Tuky 51 g
30% Sodík 602 mg
67% Bílkoviny 38 g

Pstruh na mlynářský způsob postup přípravy receptu:

1

Pstruhy vykucháme, očistíme od šupin a omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Potom je osušíme, vnitřek a povrch potřeme solí, pepřem a mletou sladkou paprikou. Následovně je dobře obalíme v hladké mouce.

2

Ve velké pánvi rozpálíme na výšku 2 cm olej a položíme na něj připravené pstruhy. Ryby po obou stranách opékáme přibližně 15 minut. Zalijeme vínem, zeslabíme oheň a pokračujeme v dušení ještě 10 minut. Mouku 60 g s máslem smícháme spolu na husté těsto, ze kterého tvarujeme malé kuličky a pokládáme je na pánev k pstruhům. Nakonec do omáčky v pánvi přidáme nasekanou petrželovou nať, dochutíme špetkou soli, pepřem a stáhneme ze sporáku.

Poznámka

Takto připravené pstruhy podáváme jako hlavní, teplé jídlo s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept