Pstruh na mlynářský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh na mlynářský způsob
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 54313 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
160 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 dl | Olej slunečnicový |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
450 g | Pstruh |
2 kávová lžička | Sůl |
3 dl | Víno bílé |
20 g | Petržel - nať |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 107,0mg |
Draslík | 686,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,6mg |
Vitamín E | 11,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Pstruh, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh na mlynářský způsob postup přípravy receptu:
1 | Pstruhy vykucháme, očistíme od šupin a omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Potom je osušíme, vnitřek a povrch potřeme solí, pepřem a mletou sladkou paprikou. Následovně je dobře obalíme v hladké mouce. |
2 | Ve velké pánvi rozpálíme na výšku 2 cm olej a položíme na něj připravené pstruhy. Ryby po obou stranách opékáme přibližně 15 minut. Zalijeme vínem, zeslabíme oheň a pokračujeme v dušení ještě 10 minut. Mouku 60 g s máslem smícháme spolu na husté těsto, ze kterého tvarujeme malé kuličky a pokládáme je na pánev k pstruhům. Nakonec do omáčky v pánvi přidáme nasekanou petrželovou nať, dochutíme špetkou soli, pepřem a stáhneme ze sporáku. |
Poznámka
Takto připravené pstruhy podáváme jako hlavní, teplé jídlo s čerstvým chlebem.