Jednoduchý recept

Casarecce se sardelemi po sicilsku

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 54315

Ingredience

1 ks Cibule
2 ks Cibulka jarní
2 ks Fenykl sladký - hlíza
1 dl Olej olivový jedlý
30 g Oříšky piniové
1 ks Paprika červená
5 g Pepř černý mletý
1 ks Rajčata
350 g Sardellen filets
10 g Sůl
4,5 l Voda pitná
1 g Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 309 kcal
Kilojoule 1 294kJ
2% Sacharidy 9 g
40% Tuky 30 g
52% Sodík 1 g
5% Bílkoviny 3 g

Casarecce se sardelemi po sicilsku postup přípravy receptu:

1

Očistíme a oloupeme hlízy fenyklu a dáme vařit do osolené vody, dokud mírně nezměknou. Po mírné zchlazení fenykly nakrájíme na proužky. Trochu vývaru z fenyklu si schováme na později.

2

Během vaření fenyklu pokapeme sardele citrónovou šťávou.

3

Nakrojíme rajčeti slupku křížem, spaříme, rychle zchladíme,oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očistíme papriku, podélně rozkrojíme, vyčistíme od semínek a bílé dužiny, důkladně opláchneme a nakrájíme na menší kousky. Oloupeme cibuli a jemně nasekáme. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka.

4

Rozpálíme olivový olej na pánvi, vhodíme veškerou cibuli, necháme zesklovatět a přidáme rajče s paprikou, krátce opečeme. Přidáme 2 lžíce fenyklového vývaru, proužky fenyklu, piniová semena a šafrán. Dle chutí osolíme a opepříme.

5

Přivedeme k varu nejméně 4 litry osolené vody ve velkém hrnci a přidáme těstoviny, které uvaříme na skus podle návodu na obalu.

6

Opečeme sardele na pánvi s olivovým olejem po obou stranách.

7

Slijeme těstoviny, necháme na sítu vykapat a vrátíme do hrnce, kde promícháme se zeleninovou směsí. Rozdělíme na předehřáté talíře, navrch položíme rybu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept