Casarecce se sardelemi po sicilsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Casarecce se sardelemi po sicilsku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | wallisova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 54315 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 ks | Cibulka jarní |
2 ks | Fenykl sladký - hlíza |
1 dl | Olej olivový jedlý |
30 g | Oříšky piniové |
1 ks | Paprika červená |
5 g | Pepř černý mletý |
1 ks | Rajčata |
1 g | Šafrán |
350 g | Sardellen filets |
10 g | Sůl |
4,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 650,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 808,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 101,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cibulka jarní, Oříšky piniové, Paprika červená, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový jedlý, Pepř černý mletý, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sardellen filets nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Casarecce se sardelemi po sicilsku postup přípravy receptu:
1 | Očistíme a oloupeme hlízy fenyklu a dáme vařit do osolené vody, dokud mírně nezměknou. Po mírné zchlazení fenykly nakrájíme na proužky. Trochu vývaru z fenyklu si schováme na později. |
2 | Během vaření fenyklu pokapeme sardele citrónovou šťávou. |
3 | Nakrojíme rajčeti slupku křížem, spaříme, rychle zchladíme,oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očistíme papriku, podélně rozkrojíme, vyčistíme od semínek a bílé dužiny, důkladně opláchneme a nakrájíme na menší kousky. Oloupeme cibuli a jemně nasekáme. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka. |
4 | Rozpálíme olivový olej na pánvi, vhodíme veškerou cibuli, necháme zesklovatět a přidáme rajče s paprikou, krátce opečeme. Přidáme 2 lžíce fenyklového vývaru, proužky fenyklu, piniová semena a šafrán. Dle chutí osolíme a opepříme. |
5 | Přivedeme k varu nejméně 4 litry osolené vody ve velkém hrnci a přidáme těstoviny, které uvaříme na skus podle návodu na obalu. |
6 | Opečeme sardele na pánvi s olivovým olejem po obou stranách. |
7 | Slijeme těstoviny, necháme na sítu vykapat a vrátíme do hrnce, kde promícháme se zeleninovou směsí. Rozdělíme na předehřáté talíře, navrch položíme rybu a podáváme. |