Recept

Grilované marinované sledě

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 31 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 54316

Ingredience

Sleď v marinádě
2 kávová lžička Kmín drcený
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
4 kávová lžička Pepř 4 barev
800 g Sleď čerstvý
4 polévková lžíce Olej chilli
0,5 polévková lžíce Sůl mořská
4 plátek Špek
Salát
1 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 špetka Cukr krupice
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř bílý
50 g Pepř černý mletý
50 g Rukola
50 g Salát Polníček
0,5 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Ředkvička

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 441 kcal
Kilojoule 1 845kJ
5% Sacharidy 18 g
38% Tuky 28 g
33% Sodík 653 mg
46% Bílkoviny 26 g

Grilované marinované sledě postup přípravy receptu:

1

Čerstvé malé sledě dobře očistíme a vykuchané promyjeme pod tekoucí vodou. Necháme je okapat a osušíme je. Zvrchu i zevnitř je posypeme mořskou solí, drceným kmínem, a čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Pokapeme je olivovým olejem a chilli olejem. Do každého sledě vložíme dlouhý plátek špeku. Ryby vložíme do nádoby, kterou uzavřeme víkem a v chladničce je necháme marinovat 30 minut.

2

Mezitím si připravíme salát. Listy rukoly a polníčku omyjeme, vodu setřepeme a dáme je do misky. Omyjeme ředkvičky, pokrájíme je na tenké plátky a přidáme k salátu. Očištěnou jarní cibulku pokrájíme na tenká kolečka a doložíme ji k salátu. Ochutíme solí, pepřem, špetkou cukru, citrónovou šťávou, olivovým olejem a salát promícháme.

3

Gril rozpálíme na 300°C. Ryby poklademe na rošt a grilujeme z jedné strany asi 3 minuty. Jakmile se ryby odlepí od mřížky, obrátíme je a grilujeme druhou stranu další 3 minuty.

4

Sledě položíme na mísu, ještě je trošku přisolíme, pokapeme citrónovou šťávou, přidáme k nim zeleninový salát a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept