Grilované marinované sledě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 31 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované marinované sledě
Celkový čas: | 31 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 54316 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Sleď v marinádě | |
---|---|
2 kávová lžička | Kmín drcený |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
800 g | Sleď čerstvý |
4 polévková lžíce | Olej chilli |
4 plátek | Špek |
0,5 polévková lžíce | Sůl mořská |
Salát | |
1 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 špetka | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Pepř bílý |
50 g | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Ředkvička |
50 g | Rukola |
50 g | Salát Polníček |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 280,0mg |
Draslík | 282,3mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 89,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Cibulka jarní, Citronová šťáva, Cukr krupice, Pepř bílý, Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř 4 barev, Sleď čerstvý, Olej chilli, Sůl mořská, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Rukola, Salát Polníček mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Špek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované marinované sledě postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé malé sledě dobře očistíme a vykuchané promyjeme pod tekoucí vodou. Necháme je okapat a osušíme je. Zvrchu i zevnitř je posypeme mořskou solí, drceným kmínem, a čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Pokapeme je olivovým olejem a chilli olejem. Do každého sledě vložíme dlouhý plátek špeku. Ryby vložíme do nádoby, kterou uzavřeme víkem a v chladničce je necháme marinovat 30 minut. |
2 | Mezitím si připravíme salát. Listy rukoly a polníčku omyjeme, vodu setřepeme a dáme je do misky. Omyjeme ředkvičky, pokrájíme je na tenké plátky a přidáme k salátu. Očištěnou jarní cibulku pokrájíme na tenká kolečka a doložíme ji k salátu. Ochutíme solí, pepřem, špetkou cukru, citrónovou šťávou, olivovým olejem a salát promícháme. |
3 | Gril rozpálíme na 300°C. Ryby poklademe na rošt a grilujeme z jedné strany asi 3 minuty. Jakmile se ryby odlepí od mřížky, obrátíme je a grilujeme druhou stranu další 3 minuty. |
4 | Sledě položíme na mísu, ještě je trošku přisolíme, pokapeme citrónovou šťávou, přidáme k nim zeleninový salát a podáváme. |