Selečí kotlety a bůček na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Selečí kotlety a bůček na grilu
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 54317 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Kmín celý |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Pepř 4 barev |
1 kg | Selečí kotleta |
1 polévková lžíce | Sůl |
600 g | Vepřový bok |
Marináda | |
---|---|
4 polévková lžíce | Balsamico ocet |
2 kávová lžička | Chilli mleté |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
8 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Příloha | |
8 krajíc | Chléb konzumní |
100 g | Hořčice |
200 g | Křen |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 146,8mg |
Draslík | 297,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 38,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Sůl, Vepřový bok, Balsamico ocet, Citronová šťáva, Cukr krupice, Med včelí, Křen mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř 4 barev, Hořčice Dijonská, Máslo čerstvé, Worcester (worcesterská omáčka), Chléb konzumní, Hořčice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Selečí kotleta, Chilli mleté nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Selečí kotlety a bůček na grilu postup přípravy receptu:
1 | Vepřový bůček s kůží a selečí kotlety omyjeme a osušíme. Kůži na bůčku na několika místech nařízneme. Maso z každé strany posypeme kmínem, pepřem 4 barev a solí, poté potřeme olejem. Připravíme si marinádu: V misce smícháme dijónskou hořčici, med, balsamico ocet, třtinový cukr, rozehřáté máslo, citrónovou šťávu, worcester a mleté chilli. Oba kusy masa důkladně potřeme marinádou (všechny zářezy), dáme ho do mísy a zakryjeme. |
2 | Necháme ho marinovat 2 hodiny. Maso poté zabalíme do alobalu, dáme na gril a pečeme při 180-220°C přibližně 1,15-1,5 hodiny. |
3 | Oloupaný a omytý křen jemně nastrouháme. 15-20 minut před dopečením z masa odstraníme alobal a dopečeme ho na přímém plameni do zlatohněda. Maso občas obrátíme. |
4 | Upečený bůček i kotlety naporcujeme a podáváme s hořčicí, nastrouhaným křenem a chlebem. |