Recept

Selečí kotlety a bůček na grilu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 54317
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 polévková lžíce Kmín celý
5 polévková lžíce Olej olivový
4 polévková lžíce Pepř 4 barev
1 kg Selečí kotleta
1 polévková lžíce Sůl
600 g Vepřový bok
Marináda
4 polévková lžíce Balsamico ocet
2 kávová lžička Chilli mleté
2 polévková lžíce Citronová šťáva
4 polévková lžíce Cukr krupice
8 polévková lžíce Hořčice Dijonská
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
6 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
Příloha
8 krajíc Chléb konzumní
100 g Hořčice
200 g Křen

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,006 kcal
Kilojoule 4 209kJ
16% Sacharidy 57 g
89% Tuky 67 g
15% Sodík 296 mg
70% Bílkoviny 39 g

Selečí kotlety a bůček na grilu postup přípravy receptu:

1

Vepřový bůček s kůží a selečí kotlety omyjeme a osušíme. Kůži na bůčku na několika místech nařízneme. Maso z každé strany posypeme kmínem, pepřem 4 barev a solí, poté potřeme olejem. Připravíme si marinádu: V misce smícháme dijónskou hořčici, med, balsamico ocet, třtinový cukr, rozehřáté máslo, citrónovou šťávu, worcester a mleté chilli. Oba kusy masa důkladně potřeme marinádou (všechny zářezy), dáme ho do mísy a zakryjeme.

2

Necháme ho marinovat 2 hodiny. Maso poté zabalíme do alobalu, dáme na gril a pečeme při 180-220°C přibližně 1,15-1,5 hodiny.

3

Oloupaný a omytý křen jemně nastrouháme. 15-20 minut před dopečením z masa odstraníme alobal a dopečeme ho na přímém plameni do zlatohněda. Maso občas obrátíme.

4

Upečený bůček i kotlety naporcujeme a podáváme s hořčicí, nastrouhaným křenem a chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept