Jednoduchý recept

Polévka z tofu a řasou arame

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 54318

Ingredience

870 ml Granule dashi
200 g Sýr sójový - Tofu
100 g Červená pasta ze sojových bobů
2 polévková lžíce Řasa Arame
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 132 kcal
Kilojoule 552kJ
5% Sacharidy 17 g
5% Tuky 4 g
10% Sodík 194 mg
15% Bílkoviny 9 g

Polévka z tofu a řasou arame postup přípravy receptu:

1

Řasy arame namočíme cca na 7 minut do studené vody, dokud nenasáknou vodu. Poté je scedíme a rozdělíme do čtyř hlubokých misek. Šalotku pokrájíme na proužky a přidáme do misek. Tofu krájíme na malé kostičky, poté vhodíme k šalotce.

2

Do hrnce nalijeme dashi a povaříme 15 minut.

3

Ve střední míse smícháme 250 ml právě uvařené dashi omáčky s červenou pastou miso a dobře promícháme. Tuto směs vlijeme do hrnce ke zbytku dashi, snížíme teplotu a mícháme, dokud se vše nespojí.

4

Vývar naléváme do připravených misek k šalotce a Tofu.

5

Polévku jíme hůlkami nebo lžící.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept