Polévka z tofu a řasou arame - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z tofu a řasou arame
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 54318 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
100 g | Červená pasta ze sojových bobů |
870 ml | Granule dashi |
2 polévková lžíce | Řasa Arame |
1 ks | Šalotka |
200 g | Sýr sójový - Tofu |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 142,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Červená pasta ze sojových bobů, Sýr sójový - Tofu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Granule dashi, Řasa Arame nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z tofu a řasou arame postup přípravy receptu:
1 | Řasy arame namočíme cca na 7 minut do studené vody, dokud nenasáknou vodu. Poté je scedíme a rozdělíme do čtyř hlubokých misek. Šalotku pokrájíme na proužky a přidáme do misek. Tofu krájíme na malé kostičky, poté vhodíme k šalotce. |
2 | Do hrnce nalijeme dashi a povaříme 15 minut. |
3 | Ve střední míse smícháme 250 ml právě uvařené dashi omáčky s červenou pastou miso a dobře promícháme. Tuto směs vlijeme do hrnce ke zbytku dashi, snížíme teplotu a mícháme, dokud se vše nespojí. |
4 | Vývar naléváme do připravených misek k šalotce a Tofu. |
5 | Polévku jíme hůlkami nebo lžící. |
Poznámka
Servírujeme teplé.