Hustá hovězí polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hustá hovězí polévka
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 54323 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibulka jarní |
1 l | Granule dashi |
4 ks | Hlíva ústřičná |
200 g | Hovězí maso zadní |
100 g | Konnyaku |
1 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Ocet rýžový |
2 polévková lžíce | Pasta shiro miso |
100 g | Ředkvička |
1 kávová lžička | Šťáva zázvorová |
150 g | Sýr kozí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 58,6mg |
Draslík | 209,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibulka jarní, Ředkvička, Sýr kozí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Hovězí maso zadní, Mrkev kořen, Ocet rýžový , Pasta shiro miso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Granule dashi, Konnyaku, Šťáva zázvorová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hustá hovězí polévka postup přípravy receptu:
1 | Do menšího hrnce dáme vařit vodu. Vložíme kostky konnyaku a povaříme asi 2 minuty, poté scedíme. |
2 | Celer oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Do mísy vlijeme vodu s octem a vhodíme proužky celeru, necháme odstát 20 minut. |
3 | Do většího hrnce nalijeme dashi a povaříme. Přidáme na malé kousky rozkrájené maso, houby, ředkvičky, mrkev a konnyaku, vaříme asi hodinu, dokud maso není měkké. |
4 | Poté přidáme pastu shiro miso a mícháme, dokud se nerozpustí. Nakonec přihodíme kostky sýra a pokapeme šťávou ze zázvoru. Polévku podáváme v hlubokých miskách. Před servírováním posypeme nasekanou jarní cibulkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.