Recept

Podušené červené zelí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 54327
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
2 ks Hřebíček
2 ks Jablka
2 polévková lžíce Ocet vinný červený
50 g Sádlo škvařené
2 špetka Sůl
125 ml Víno červené
125 ml Voda pitná
1 ks Zelí hlávkové červené

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 256 kcal
Kilojoule 1 071kJ
8% Sacharidy 30 g
17% Tuky 13 g
8% Sodík 159 mg
4% Bílkoviny 2 g

Podušené červené zelí postup přípravy receptu:

1

Hlávku zelí omyjeme a oddělíme z ní vnější listy. Rozpůlíme ji. Odkrojíme z ní košťál. Půlky zelí nakrájíme a nakrouháme na nudličky. Jablka omyjeme a rozkrájíme na čtvrtiny. Oddělíme z nich jádřince. Oloupeme je a nakrájíme nadrobno.

2

Ve větším kastrolu si rozehřejeme sádlo. Přidáme na něj pokrájená jablka, zasypeme cukrem, promícháme a necháme zkaramelizovat. Vložíme zelí a dusíme ho. Do cibule zapíchneme bobkový list a hřebíčky. Vložíme k ní zelí. Osolíme a zakápneme octem. Zalijeme vínem a vodou. Ztlumíme teplotu, promícháme a dusíme 40 minut. Zelí se ovšem nesmí rozvařit. Hotové podáváme.

Poznámka

Nakonec můžeme k zelí vmíchat 2 lžíce brusinkového kompotu. Červené zelí můžeme podávat jako přílohu k vepřové pečeni, huse nebo kachně. Tuk použijeme podle toho, k čemu chceme zelí podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept