Recept

Kysané zelí dušené na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 54328
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Brambory
1 ks Cibule
2 špetka Cukr krupice
5 ks Jalovec
0,5 kávová lžička Kmín celý
5 ks Pepř černý celý
30 g Sádlo škvařené
20 g Slanina vepřová
2 špetka Sůl
125 ml Víno ryzlink
250 ml Voda pitná
750 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 259 kcal
Kilojoule 1 085kJ
7% Sacharidy 25 g
16% Tuky 12 g
8% Sodík 167 mg
14% Bílkoviny 8 g

Kysané zelí dušené na víně postup přípravy receptu:

1

Pokud je kysané zelí příliš kyselé, propláchneme ho ve vodě. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na kostičky. Necháme zesklovatět v kastrolu na rozehřátém sádle. Vložíme k ní zelí, chvíli podusíme a zalijeme vínem s vodou.

2

Přidáme na zelí cukr, osolíme, vložíme kuličky jalovce a pepře a kůži ze slaniny. Pečlivě promícháme, přikryjeme kastrol cibulí a 20 minut dusíme.

3

Omyjeme a oškrábeme 1 bramboru a nastrouháme ji najemno. Přidáme ji k zelí. Dusíme 15 minut, dokud zelí nezhoustne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept