Recept

Doma uzený losos s lahodnou salátovou rukolou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 27 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 54334

Ingredience

Salát
150 g Mozzarella
4 špetka Paprika mletá pálivá
2 ks Rajčata
150 g Rukola
4 špetka Sůl mořská
Zálivka
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
3 špetka Pepř citronový
2 špetka Sůl
1,5 dl Voda pitná
Uzený losos
300 g Losos - filety
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 polévková lžíce Oregano čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl mořská
2 polévková lžíce Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 657 kcal
Kilojoule 2 749kJ
5% Sacharidy 19 g
57% Tuky 43 g
120% Sodík 2 g
89% Bílkoviny 50 g

Doma uzený losos s lahodnou salátovou rukolou postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme salát: omyjeme listy salátové rukoly, vodu setřepeme a dáme je do mísy. Čerstvý omytý kopr drobně pokrájíme. Mozzarelu nakrájíme na plátky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky a přidáme je k rukole. Do hrnečku si nalijeme 1.5 dl vody, rozpustíme v ní 2 lžičky cukru, 2 špetky soli a 3 špetky citronového pepře. Zálivku ochutíme citronovou šťávou (1-2 lžíce), přidáme do ní kopr a přelijeme listy salátu. Zlehka ho promícháme, rozdělíme a dáme na jednu polovinu talířů. Salát zdobíme plátky mozzarelly, které ochutíme mořskou solí, pálivou paprikou a pokapeme olivovým olejem.

2

Poté si připravíme uzeného lososa: 2 plátky z čerstvého lososa bez kůže (nebo filety z mraženého lososa) omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme z obou stran. Důkladně vetřeme do masa olivový olej. Omyté čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn, oregano a petrželovou nať) omyjeme a vodu střepeme.

3

Do vyšší kovové krabičky (např. od čaje) vložíme 2-3 hrsti hrsti

4

dřevěných pilin, na ně poklademe snítky bylinek, na bylinky vložíme dřevěnou nebo kovovou mřížku. Na mřížku položíme připravené plátky lososa, takže strany, kde byla kůže, budou vespod. Krabičku uzavřeme víkem, do kterého jsme si udělali hřebíkem několik děr.

5

Gril rozehřejeme na střední teplotu (180°C-220°C). Na mřížku položíme krabičku s lososem a "udíme" 10 minut. Poté krabičku s lososem odebereme z grilu a necháme 2-3 minuty lososa dojít. Sejmeme víko z krabičky, lososa upravíme na talíře se salátem a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept