Jednoduchý recept

Brambory podávané v bešamelu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 54335
Kategorie: Zelenina

Ingredience

750 g Brambory
40 g Máslo čerstvé
250 ml Masový vývar
250 ml Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 246 kcal
Kilojoule 1 028kJ
9% Sacharidy 32 g
13% Tuky 10 g
15% Sodík 301 mg
15% Bílkoviny 9 g

Brambory podávané v bešamelu postup přípravy receptu:

1

Brambory ve slupce vaříme doměkka asi 20 minut.

2

V kastrolu rozehřejeme máslo a vložíme na něj mouku. Za stálého míchání mouku zpěníme. Během míchání přilijeme vývar a mléko. Počkáme, až přejde varem a ztlumíme teplotu. Vaříme při mírné teplotě asi 10 minut. Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Zamícháme.

3

Oloupeme brambory a nakrájíme je na plátky. Do bešamelu vmícháme plátky brambor a nadrobno nasekanou petrželku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept