Rychlovka - zeleninový grilovaný mix s dresinkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 42 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlovka - zeleninový grilovaný mix s dresinkem
Celkový čas: | 42 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 54336 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Dresink | |
---|---|
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
0,5 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
Zelenina na gril | |
1 polévková lžíce | Bazalka |
10 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Cuketa |
1 ks | Dýně |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Máta |
2 polévková lžíce | Olej chilli |
6 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Pepř citronový |
10 ks | Rajčata |
2,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,7mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Bazalka, Cibulka jarní, Cuketa, Dýně, Kopr čerstvý, Máta, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sůl mořská, Olej chilli, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Pepř citronový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlovka - zeleninový grilovaný mix s dresinkem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si dresink: do sklenice dáme olivový extra panenský olej, citronovou šťávu, cukr, mořskou sůl, drobně pokrájený kopr a černý pepř. Dresink důkladně promícháme. |
2 | Omyjeme a rozkrájíme dýni s cuketou, zbavíme semínek a nakrájíme na plátky. Rozložíme je na větší mísu, plátky z každé strany osolíme mořskou solí (1.5 lžičky), posypeme citronovým pepřem, pokapeme olivovým olejem (3 lžíce) a chilli olejem (1 lžíce). Omytá rajčata přepůlíme, osolíme mořskou solí (1 lžička), posypeme čerstvě pomletým pepřem a pokapeme extra olivovým panenským olejem (3 lžíce). Omyjeme lístky máty, bazalky, kopru a odložíme je do misky na ozdobu. |
3 | Gril rozpálíme na 200-250°C. Zeleninu rozložíme na grilovací mřížku. Přidáme mezi ni očištěné a omyté jarní cibulky i s natí, které potřeme chilli olejem (1 lžíce). Zeleninu grilujeme přibližně 5-6 minut při střední teplotě z každé strany. Při obracení musíme být opatrní, protože zelenina je křehká. |
4 | Ugrilovanou zeleninu rozložíme ozdobně na talíře, ozdobíme lístky bylinek, pokapeme ji připraveným dresinkem a podáváme. |