Jednoduchý recept

Nákyp z vařené brokolice a květáku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 54339
Kategorie: Zelenina

Ingredience

500 g Brokolice
500 g Květák
50 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
200 g Šunka dušená
100 g Sýr Ementál (Primátor)
4 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 491 kcal
Kilojoule 2 056kJ
7% Sacharidy 27 g
40% Tuky 30 g
15% Sodík 296 mg
57% Bílkoviny 32 g

Nákyp z vařené brokolice a květáku postup přípravy receptu:

1

Brokolici a květák omyjeme a rozebereme na růžičky. Košťály nakrájíme na kostičky. Do hrnce vlijeme vodu, osolíme a oba druhy zeleniny v ní uvaříme. Slijeme vývar a dáme si ho stranou.

2

Brokolici a květák necháme na sítu okapat. Na kostičky nakrájíme šunku. Předehřejeme si troubu na 200°C.

3

V kastrolu rozehřejeme 40 g másla a na něm zpěníme mouku. Stále mícháme, přilijeme vývar z květáku a brokolice a mléko. Počkáme, dokud nepřijde k varu a několik minut omáčku vaříme. Pak ji odstavíme ze sporáku. Rozklepneme si vejce a do omáčky v mícháme žloutky, bílky si ponecháme stranou. Omáčku osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek.

4

Zbytkem másla vymažeme formu na nákyp. Zaplníme ji vrstvami brokolice, květáku a šunky, jednotlivé vrstvy přitom střídáme.

5

Ušleháme sníh z bílků a zamícháme ho do omáčky. Zeleninu zalijeme omáčkou. Posypeme povrch strouhaným sýrem a formu vložíme do trouby. Zapékáme 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept